Novinky / Jak na posilvestrovskou kocovinu zpět
28. 12. 2015

Jak na posilvestrovskou kocovinu

Silvestrovské oslavy se již blíží, tak Vám jistě přijde vhod pár tipů na vyprošťováky, díky kterým se dá tělo zase dohromady.

1. Sladký kompot
Pokud jste ráno sami doma a nemáte sílu uvařit si čirý masový vývar, vaší záchranou bude kompot ve špajzu. Nejúčinnější jsou zavařené třešně nebo jablka. Stačí pár soust a žaludek, který máte jako na vodě, se zklidní.

2. Zeleninová bomba
Sklenice rajčatové nebo špenátové šťávy s citronem je také velmi účinným koktejlem, který neutralizuje žaludeční šťávy. Pro opilce to sice nebude vypadat vábně, ale chlorofyl má detoxikační účinky.

3. Soda s citronem
Úlevu přinese také sklenice vody a v ní lžička jedlé sody a šťáva z jednoho citronu. Takový nápoj uleví i v případě, že vás po alkoholovém dýchánku pálí žáha.

4. Vejce a chřest
Jde o přírodní analgetika, která pomohou od bolesti hlavy. Výtažky z listů a výhonků chřestu navíc obsahují enzymy, regenerující játra a doplňují živiny, které tělo při popíjení ztrácí.

5. Kokosová voda
Kokosové mléko zředěné obyčejnou vodou z kohoutku nebo neperlivou minerálkou funguje jako iontový nápoj. Dodá energii, srovná žaludeční šťávy a dodá minerály.

6. Bylinkové čaje
Pro uklidnění jater a žlučníku pijte čaj z řebříčku, ostropestřce, smetánky nebo hořce. Místo cukru ale slaďte medem. Ten totiž pomůže doplnit ztrátu krevního cukru a působí jako čistič proti jedu alkoholu.

7. Šumivé vitaminy
Rozpusťte si ve vodě šumivý multivitamin, který obsahuje i potřebné stopové prvky. Ale pozor! Šumivý acylpyrin prohlubuje žaludeční nevolnost a může způsobit i krvácení žaludeční sliznice.

8. Kousek kyselého
Chuť spraví i kousek kyselé ryby, utopence nebo okurky. Silnější nátury mohou vypít i vychlazený okurkový lák.


Zdroj: http://sip.denik.cz/moda-a-zdravi/je-vam-po-silvestru-zle-zde-jsou-uzitecne-tipy-jak-na-kocovinu-20150101.html