News / Proč jsou ženy k nadváze náchylnější?
back
22. 02. 2017

Proč jsou ženy k nadváze náchylnější?

Pokaždé, když jíme, nebo když si dáváme něco dobrého, tak naše tělo spotřebuje část živin pro výrobu energie, ale to co spořádáme navíc, to si pěkně uložíme. A tloustneme, a zase tloustneme. Den za dnem, týden za týdnem a ejhle je nám všechno oblečení malé, chůze do prvního patra je jako na Everest a v zrcadle vídáme své nespokojené já. Proč?

Proč jsme k nadváze náchylnější, než muži?

My ženy jsme krásná něžná stvoření, a tak nám bylo dáno i méně svalů, než mužům. To znamená, že spalujeme méně kalorií, než naše drahé polovičky. Příroda z nás udělala efektivní ukladače tukových zásob. Hlavní důvod je opět v hormonech, díky kterým potřebujeme více tuku, abychom zůstaly plodné. Z tohoto důvodu přibíráme v některých fázích života na váze více, než jindy – puberta, menstruace, těhotenství nebo přechod. A to vše díky estrogenu.



Estrogeny

Estrogeny jsou hlavně ženské hormony, které se starají o to, aby se tuk ukládal zejména do ženských partií. Tam, kam to nesnášíme – zadek, nohy, boky a bříško. Dále estrogeny napomáhají zadržování vody v těle. Lze si toho povšimnout vždy, když máme před menstruačními dny, kdy přibereme nějaké to kilo na váze. Osobně mám pocit, že v těchto dnech jsem i mimo cyklus, a raději z mé váhy dělám Šťastnou váhu.



Po přečtení těchto pár informací bychom si mohly říct, že jsme na tom zase o něco hůře, než muži, a že nejlepší volbou by bylo se estrogenu zbavit. Samozřejmě je to hloupost! Pozitivní stránky estrogenu daleko přesahují jeho negativita. Když estrogen spojíme s trochou pohybu a vápníku z potravy, tak máme účinnou ochranu před osteoporózou, také máme obranu proti ucpávání a vápenatění cév. A hlavně se díky estrogenu dožíváme vyššího věku, než muži.



Perlička na závěr

Moje milé dámy, vrtá Vám stále v hlavě, co je to ta Šťastná váha? Je to nástroj, pro vyšší dobro, který dělá všechny šťastné. Ve skutečnosti dělá šťastnou mě, ale když je žena šťastná, jsou šťastní všichni. Není to tak? Jednoduše řečeno je Šťastná váha jen špatně nastavená váha, která vždy ubírá 2 – 5kg. Po čase si člověk zvykne na nižší hodnoty a opravdu začne vypadat hubeněji, protože i hubnutí je hlavně v hlavě.


Zdroj:www.onlinefitness.cz