Posilování / Romantika v posilovně, aneb cvičíme společně v páru zpět
27. 01. 2016

Romantika v posilovně, aneb cvičíme společně v páru

Páry, které mají za společný zájem sport, kterým doslova žijí a dýchají, mají jednu obrovskou výhodu – nuda nikdy nehrozí. Pořád je co obměňovat, vymýšlet a tvořit. Posilování nebo kardio může být hotová romantika, když víte, jak na to! Seberte partnera, dávku odhodlání, dobrou náladu, naštelujte GYM Rádio a skočte do cvičení po hlavě!


Posilování s vlastní vahou vs. závaží

Efektivita těchto dvou rozdílných typů tréninků je dost individuální a každému nejspíš sedne něco jiného. Složení tréninku pro dva je rozmanitější, když posilujete s vlastním tělem. Co taková kalistenika? Neexistuje snad lepší posilování pro páry, než právě toto. Kalistenika staví na základních cvicích, jako jsou kliky, shyby, dřepy a dipy, které se většinou odehrávají na hrazdách. Když to vezmeme hodně stručně, jde o co nejlepší trénování stability a umění vybalancovat jednotlivé cviky. Seznámit se s funkčností vlastního těla a umět jej správně použít je docela náročné, ale když máte u sebe sparinga, o kterého se můžete kdykoliv opřít, cvičení je hned větší zábava! U kalisteniky nepotřebujete skoro žádné posilovací stroje nebo náčiní, stačí vám jen vlastní a partnerova váha – jednoduché že?

V praxi takové cvičení pro dva vypadá tak, že partner odcvičí jeden cvik a na ten naváže jeho protějšek se cvikem druhým – taková superserie ve dvou. Tréninkové jednotky se snažte nakombinovat tak, abyste se nemuseli složitě přesunovat a měnit pozice. Zkrátka musíte okamžitě a plynule přejít do druhého cviku. Nikam nespěchejte, nemusí to jít hned, základem je dokonalá sladěnost. Vnímejte techniku a pamatujte na zlaté pravidlo ,,kvalita nad kvantitou". Jestli už máte za sebou strečink, tak jdeme cvičit! Zkuste například:

- Kliky s pusou za odměnu – klikujte s partnerem pod vámi, je to pro vás dost velká motivace?
- Kliky naproti sobě s tlesknutím
- Klik vs. sed leh – Jeden klikuje a drží nohy tomu druhému, který dělá sedy lehy
- Shyby alá klíště – Bicepsové nebo na záda, záleží na vás. Jeden z vás má natažené nohy a druhý se vás chytí nohama kolem pasu a jedete spolu přítahy.
- Dřepy jako týmová práce – Stejně jako u shybů se jeden z vás zapře nohama kolem pasu toho druhého a s tou váhou si dřepnete – hned potom si ten druhý udělá sed leh ve visu a v poloze, kdy jdete s trupem nahoru si zároveň můžete i tlesknout rukama.
- Oslí výpony s partnerem na zádech

Párových cviků je víc než dost, ale u takových, ve kterých si zamakají oba partneři zároveň, je už třeba trochu přemýšlet. Nejde o to, že si jeden lehne nebo sedne a druhý s ním bude cvičit. Tady jde o týmovou práci, takže žádné ulívání! Můžete zkusit i těžší variantu kardia, kdy jeden běží s partnerem na zádech a nebo si kolem pasu uvažte popruh, který váš partner bude držet a poběží za vámi jako živé těžiště.


zdroj: http://gymstyle.cz/2015/05/romantika-v-posilovne-aneb-cvicime-spolecne-v-paru/
zdroj: https://www.google.cz/search?q=fotky+fitness+p%C3%A1ru+cvi%C4%8Den%C3%AD&rlz=1C1KMZB_enCZ565CZ565&espv=2&biw=1680&bih=961&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjYptL2zsnKAhVL2BoKHU-kBU0Q_AUIBigB#tbm=isch&q=couples+fitness+training&imgrc=_