Novinky / Proč InBody?
zpět
23. 02. 2017

Proč InBody?

Přístroje InBody jsou speciálně vyvinuté a vyrobené pro nejpřesnější bio- impedanční analýzu lidského těla.

Značka InBody je světově uznávána ve výzkumné oblasti medicínských a sportovních činností a zaručí vám prvotřídní kvalitu a zákazníky ověřenou spolehlivost. Přístroje InBody provádí velmi přesnou, rychlou a bezpečnou analýzu lidského těla pomocí jedinečné technologie.

U přístrojů InBody vás ohromí jednoduchost a rychlost měření. Samotná analýza trvá jen několik sekund a měřená osoba se o dozví velké množství přesných informací o svém těle.

Přístroj InBody vám díky unikátnímu a nejmodernějšímu softwaru poskytne mimo jiné údaje o útrobním tuku, který je jeden z rizikových faktorů pro vznik mnoha závažných onemocnění 21. století jako je infarkt, cukrovka, vysoký krevní tlak či různých onkologických onemocnění

Měří vše podstatné

Množství tuku v těle

Množství svalové tkáně

Celkovou hmotnost

Viscerální (útrobní) tuk

Obvod pasu, boků, krku aj.

Celková voda v organizmu

WHR index, BMI index

Bazální metabolismus

Proteiny a minerální látky

Srozumitelný výstup

Díky našemu jedinečnému programu „Body vision“ Vám přístroj InBody poskytne zábavné a snadné čtení výsledků. Výsledky jsou doplněny grafy a vy můžete sledovat změny v tělesném složení v průběhu času.

Přístroje InBody vám nenadržují a ani je nelze podplatit. Měří s přesností a říkají Vám aktuální stav vašeho těla, poměr vašich svalů a tuku, hodnotí vaši celkovou, vnitrobuněčnou a mimobuněčnou vodu, váš celkový fyzický stav i rychlost metabolismu a mnoho dalších údajů. Přístroj dokonale změří a odrazí aktuální stav vašeho těla. Před výsledky, a tedy o pravdě o vašem těle již není úniku. Měření je rychlé a neinvazivní. To znamená, že absolutně nebolí. Principem měření je technologie DSM BIA, která je založená na odlišných elektrických vlastnostech tkání, tuku a zejména tělesné vody. Tkáně obsahující vysoký podíl vody jsou dobrým vodičem elektrického proudu, zatímco tuková tkán se chová jako izolátor. Nejsou to tedy obyčejné váhy a ani je prosím s obyčejnými váhami neporovnávejte. Naše analyzátory pracují na zcela na odlišné technologii. Přístroje mají za sebou také řadů studií, které potvrzují jejich přesnost. Například v Koreji provedená korelační (srovnávací) studie na více než 700 jedincích prokázala významnou korelaci bioimpedančních měření tukové tkáně s analýzami technikou DEXA (dual-energy X-ray absorptiometry), která je považována za zlatý standard pro určování množství tukové tkáně.

Lze zhubnout bez cvičení?

Jak správně, ale také zdravě zhubnout je v poslední době čím dál více rozebírané téma. Každý, kdo se snaží zbavit nějakého toho kila ví, že existují dvě hlavní hnací síly, které nás ženou k naší vysněné váze. Jedna z cest je strava a druhá pohybová aktivita. Která z nich je ale lepší, rychlejší, zdravější? Stále častěji se ve své praxi setkávám s lidmi, kteří si myslí, že dieta k redukci hmotnosti zcela vystačí. Stačí ale opravdu snížit svůj příjem kalorií a váha půjde dolů sama? Na úvod si můžeme říci, že nejúčinnější způsob, jak zhubnout, je nejprve snížit množství kalorií ve svém jídelníčku. Na začátek zcela postačí zmenšit své porce a omezit alkohol. Můžeme sice trávit v posilovně hodinu denně, ale pokud budeme jíst stále velké množství kalorií, které budou převážně tučné, hodně sladké a nutričně prázdné, tak v posilovně pouze ztrácíme svůj čas a energii. Ach ta dieta…