Novinky / Jak rychle zhubnout stehna – stačí jen cvičit? Rozhodně ne! zpět
18. 06. 2017

Jak rychle zhubnout stehna – stačí jen cvičit? Rozhodně ne!

Jste se svou postavou celkem spokojená, ale vadí Vám, že máte širší stehna?
Chcete je rychle zhubnout, abyste byla se svou postavou spokojená úplně? Zde Vám nabízíme pár rad, jak na to, abyste rychle zhubli stehna a také zadeček. Stehna a hýždě jsou totiž propojené a ideální je, když je hubneme najednou. Hodně cviků, které se využívají k formování stehen, působí i na hýždě.

Základ je myšlení

Jak už jistě víte, hubnutí začíná v hlavě. Aby se Vám podařilo zhubnout a vytvarovat stehna a zadeček, je důležité myslet pozitivně. Pokud si budete stále dokola říkat, že se Vám to nikdy nepodaří, skutečně se to nepodaří. Najděte si správnou motivaci. Pořádná motivace je základ hubnutí. Někomu stačí, když se podívá na své staré fotografie, kde měl o 10kg méně a dá se do toho. Někoho musí pošťouchnout partner nebo kolegyně v práci. Je jedno, jakým způsobem dojdete k pozitivnímu myšlení. Důležité je, abyste k němu došli.

Bez úpravy jídla to nepůjde

Abyste zhubli stehna (a nejen ta), musíte začít jíst zdravě. Pokud se budete přejídat a budete jíst maximálně 2x denně, nikdy nezhubnete. Ani když budete cvičit a dřít se od rána do večera. Jídelníček je totiž základ hubnutí. Zdravá strava a pravidelný pohyb je základní kámen úspěchu. Strava tvoří asi 75 – 80% úspěšného hubnutí. Začněte jíst pravidelně, nepřejídejte se, dodržujte pravidla zdravého stravování.

Pitný režim nesmí být opodál

Jíte zdravě, cvičíte, ale stejně nehubnete? Možná za to může nekvalitní pitný režim. Jestliže vypijete maximálně sklenici vody denně, k tomu dvě kávy, nedivte se, že kila nejdou dolů. Za den byste měli přijmout si 2 – 3l tekutin. Přesné množství je individuální. Záleží na počasí a teplotě, ve které se pohybujeme. Záleží také na činnosti, kterou provozujeme a jestli třeba cvičíme či ne.

Vhodná je čistá voda, ředěné džusy, zelený čaj, bylinkové a ovocné čaje. Pokud Vám nechutná čistá voda, můžete zkusit vymačkat citrón a smíchat s vodou. Přihoďte ještě meduňku či mátu a máte výborný nápoj, který navíc v teple osvěží.

Naplánujte si svou aktivitu

Pokud chcete hubnout stehna a zadeček je dobré si vše rozplánovat. Hubnoucí plán si můžete buď vytvořit sami, nebo můžete využít služeb osobního trenéra. Pokud nemáte žádné zkušenosti se cvičením, je dobré pro začátek zajít za trenérem a poradit se.

Pro zmenšení stehen a hýždí je dobré cvičit intenzivně a dělat krátké pauzy. Pokud byste cvičili s velkou zátěží, stehna Vám naopak porostou – bude se zvětšovat svalová hmota.

Klidně si pořiďte blok a zapisujte si, nejen co jíte, ale také kdy a co cvičíte. Může to být pro Vás velice účinná pomůcka.

Vyhněte se stresu a hodně spěte

Pokud chcete zhubnout, nejen stehna a zadeček, ale i celé tělo, je důležité se snažit vyhýbat stresu. Stres totiž na naše tělo působí negativně, tělo se s ním musí „prát“ a nemůže se intenzivně věnovat spalování tuků. Naučte se relaxovat. Vyzkoušejte například jógu.

Tělo potřebuje ke správnému fungování také dostatek spánku. Minimum je 6 hodin, ale daleko pozitivnější pro tělo je 8 hodin spánku denně.

Jaké cviky jsou vhodné na hubnutí stehen

Dřepy
Výpady
Běhání do schodů
Švihadlo
Leg-press
Hodně lidí se mylně domnívá, že tuk uložený na stehnech se změní ve svaly, když začnou cvičit. Tak to ale rozhodně není. Tuk musíte spálit a svaly vypracovat.

Podpořte hubnutí

Svou snahu můžete podpořit také doplňky stravy. Vhodné jsou například proteinové nápoje (seženete například ve fitness centrech či v prodejnách zdravé výživy). Vyzkoušet můžete také nápoje s obsahem kofeinu a L-karnitinu. Při správně zvoleném jídelníčku a dobře volených cvikách, budete mít za pár týdnů stehna i zadeček hezky vypracovaný, bez nadbytečného tuku.

zdroj:www.zdrava vyziva.net