Novinky / FIT MEDOVNÍK zpět
30. 10. 2017


FIT MEDOVNÍK

Počasí už není nic moc, tak si ho pojďme zpříjemnit, alespoň něčím dobrým a zdravým na zub. Co třeba medovníkem, ten má přece každý rád! ☺

Na těsto bude potřebovat:

Ovesné vločky
Med
Perníkové koření
Skořici
Prášek do pečiva
Vejce
Mléko

Na náplň:

Nízkotučný tvaroh
Vanilkové flavdrops nebo med
Na posypku:
Drcené vlašské ořechy

Jak postupujeme?

Připravíme si misku, do které vložíme 150g rozemletých ovesných vloček, nejlépe na mouku. Přidáme 3 lžičky medu, jedno celé perníkové koření, jednu čtvrtinu kypřícího prášku do pečiva, skořici podle libosti a 1 vejce. Suroviny promícháme a přidáváme mléko. Množství mléka záleží na konzistenci těsta (těsto by nemělo lepit a mělo by se dobře válet). Nyní si nachystáme plech s pečícím papírem. Na pečící papír nandáváme vyválenou hmotu (kterou jsme si vytvořili) ve tvaru 5 úzkých koleček či plátů, z kterých poté bude řez.
Vložíme plech do trouby a pečeme po dobu 5-10 minut, záleží na troubě a zvolené funkci. Po upečení necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň z 1-2 tvarohů, do kterého jsme přidali buď flavdrops (příchuť může být i podle chuti) nebo med. A pak už stačí pouze potírat na pláty či kolečka a vrstvit na sebe. Končíme vrstvou tvarohu, kterou posypeme nadrcenými/mletými vlašskými ořechy. Ořechy můžeme namíchat i s nastrouhaným těstem (např. od odkrajů, pokud jsme vytvářeli kolečka). Pro lepší rozložení surovin a ztuhnutí necháme odležet v lednici, nejlépe do druhého dne, pokud to vydržíme.
Pak už jen šup zacvičit do GG ať se můžeme odměnit. ☺


Zdroj: Fit style with Eli – certifikovaný výživový poradce